Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Statskogs feltapparat i Nordland og Troms
Fjelltjenesten > Innlegg > Isfiske på timeplanen
mars 11
Isfiske på timeplanenLavvo, grillpanne og isfiske. En vinterdag i februar ble skoledagen helt annerledes for nærmere 100 elever ved Hunstad barneskole.De fleste av dem har aldri vært i nærheten av å dra sprellende fisk opp fra et hull i isen. Men da isfiske på Soløyvatnet sto på timeplanen i februar, vanket det enkle og ekte friluftsopplevelser på elevene.

 Noah med Første fisk og Tore Veisetaune i Statskog Fjelltjenesten. Foto Merete Bøe

Noah med første fisk og Tore Veisetaune fra Statskog Fjelltjenesten hjelper til Foto: Merete Bøe

Se flere bilder fra isfiskedagen på flickr.com/statskog

Statskog og jeger- og fiskeforeningene i Bodø og Nordland har tro på at man bør tidlig krøkes for å bli hektet på friluftslivet. Nettopp derfor har de for tredje året på rad gjennomført opplegget med barneskoleelever som får mulighet til å oppleve noe som er stadig færre forunt. Også her blir det jukset litt. Idet elevene kommer, står nemlig allerede over 80 hull klare ute på isen. Dermed er det klart for fiskekonkurranse. Det er utrolig hvor ivrige ungene blir når det rigges som konkurranse, og elevene er sjeldent godt konsentrert når Tore Veisetaune fra Statskog Fjelltjenesten gir opplæring, tips og råd om isfiske.

Noen timer senere er det klart for lunsj og grilling av pølser og fiskekaker. Status er da at mange har dratt opp ørret og røyr fra hullene sine, noen synes det er langt mer givende å hoppe i løssnøen, mens andre har funnet ut at målet for dagen heller må være å bygge en levegg på isen.
Statskog står for utstyr og mat for dagen, siden skolene har lite penger til denne typen formål.

Sammen med Bodø JFF og Nordland JFF handler det for Statskog om en liten innsats som kan være starten på livslang friluftsglede.