Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Statskogs feltapparat i Nordland og Troms
Fjelltjenesten > Innlegg > Isfiskedag på Soløyvatnet
mars 06
Isfiskedag på Soløyvatnet
IMG_5193.JPG

Isfiske kan være en kald fornøyelse, særlig når det er mildvær og sørpe på isen. Det satte imidlertid ikke en stopper for den planlagte isfiskedagen på Soløyvatnet i Bodø den 19. februar. Elever fra 6 og 7. trinn på Hunstad barneskole hadde i lang tid gledet seg til denne dagen, og avlysning var et ikke-tema.
 
Statskog og Nordland JFF hadde på forhånd satt opp en lavvo med ovn, gjort klart med pilkestikker og borra hull m.m. da nærmere 100 elever kom ut på isen. Det slutta å regne og det ble gjort klart for isfiskekonkurranse med premie til de som fikk størst fisk, mest fisk, minst fisk osv. Dette satte fart i fiskinga, og det tok ikke mange minuttene før første fisken lå og sprella på isen. Siden rant det på med fisk, totalt ble det tatt ca 40 ørret og røyr.
 
Det ble koka kaffe og grilla pølser og fiskekaker, og alle unger og lærere fikk med seg en Statskog-kopp. I lavvoen ble det fyra heftig, og de som var kalde fikk raskt igjen varmen her inne. Til slutt vanket det premier fra Statskog og Komplett Fritid for de som hadde fått fisk; sekk, termos, pilkestikker og annet fiskeutstyr.
 
Både elever og lærere var veldig fornøyd med dagen, og tilbakemeldingene vi fikk fra flere av ungene var at isfiske er kjempeartig!
 
Se flere bilder fra arrangementet.