Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Statskogs feltapparat i Nordland og Troms
Fjelltjenesten > Innlegg > Ny åpen hytte på Hinnøya i Harstad. Velkommen!
februar 13
Ny åpen hytte på Hinnøya i Harstad. Velkommen!

Statskog, region Troms, ønsker alle friluftsfolk velkommen til den helt nye åpne hytta, som nå står ferdig til bruk ved Langvatnet, i Sørliallmenningen, i Harstad kommune.

Hytta kan nås både fra Sørlia, Bjørnhaugen, eller Kilbotn idrettsarena. Gangavstand til den nye hytta vil variere mellom 45 minutter til to timer, avhengig av bl.a. utgangspunkt m.m
 
Den åpne hytta ligger rett nord for ”trangen”, midt på Langvatnet, i Sørliallmenningen, i Harstad. Den merkede turløypa til Harstad Turlag, fra Bjørnhaugen til Harstad, går like ved.
 
 Åpen hytte Langvatn Foto; Arild Bondestad

Områdene i Sørliallmenningen og på Finnslettheia, er som nærområder å regne, for Harstad sin befolkning og den nye hytta, er først og fremst ment, som et dagsturmål for alle friluftslivsutøvere generelt, og barnefamilier spesielt.
 
Hytta er 14 kvadratmeter  innvendig og består av et rom med til sammen tre senger, et bord med fire stoler, og ellers utstyr til fire personer. Hytta har vedovn og det vil være ved på hytta. Folk må selv kappe og klyve veden.
Hytta innvendig Foto: Arild Bondestad 
Se flere bilder på  Flickr.com/statskog
 
Statskog håper at befolkningen på Hinnøya vil bli fornøyd med dette nye tilbudet og at hytta vil bli mye brukt, både sommer og vinter!
 
Hytta vil stå åpen og kan brukes f.om. 15. februar.
 
Offisiell åpning vil bli rundt  7. mars der bl.a. ordføreren i Harstad; Marianne Bremnes og  regionleder i Statskog Troms; Kåre Rasmussen er med. Fjelltjenesten serverer kaffe med ”någgå attåt”! Alle er Hjertelig velkommen! Endelig program kommer senere.