Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Statskogs feltapparat i Nordland og Troms
Fjelltjenesten > Innlegg > Fjelltjenesten reddet Lady fra de evige jaktmarker
februar 03
Fjelltjenesten reddet Lady fra de evige jaktmarker 

Statskog Fjelltjenesten har mange ulike oppdrag og bidrar på ulike måter. Her er et eksempel på en redningsaksjon Fjelltjenesten på Helgeland tok del i 2. februar.

Fjelltjenestens Lars Lorentzen forteller:

"Carl Norberg (Statens Naturoppsyn) og jeg var ute i felt nord for Tosenvegen, Lomsdal – Visten Nasjonalpark. Da vi kom ned til bilene traff vi en fortvilt hundeeier som hadde mistet kontakten med hunden sin (Lady).  Han hadde selv leitet etter Lady i flere timer, og fryktet at noe var hendt hunden.

Vi tilbød oss selvfølgelig til  hjelp med å lete etter hunden. Etter en liten halvtime fant undertegnede en nediset hund liggende sammenkrøllet i skogkanten opp i mot fjellet. Etter å ha godsnakket med Lady og plukket det meste av is og klabb ut av pelsen. Fikk hun sitte på ned til veien der vi traff en glad eier."

Lady - 11 år Foto: Jostein LoråsI etterkant fikk vi en hyggelig hilsen fra eieren; Jostein Lorås og Lady (11):

"Jeg ville bar takke igjen for flott og velvillig innsats i går, da dere fant Lady igjen i forfrossen tilstand. Spørs om hun hadde klart seg, hun låg jo ganske åpent i vinddtrekk etter det jeg forstår, og nærmest helt nediset.

Hun har helt sikkert ramlet ned i en av de åpne bekkene, som det er flere av i området. Her må hun ha blitt skikkelig våt, for mye vatn kom ut av pelsen da den tinet opp i bilen. I bekken må hun ha kjempet ganske lenge, sikkert to-tre timer, før hun fikk gravd vekk så mye snø av kanten at hun kom seg over. Og etter det har hun sprunget att og fram og leitet, helt til hun ble så nediset i pelsen at hun ikke orket lenger. Og slik fant dere Lady. Så vi hadde stor flaks at dere var i området! Hun kom fort til hektene og har det fint nå."


Hyggelig å kunne bidra til slike solskinnshistorier!

For Lars Lorentzen - Anne Berit Flo, Statskog Informasjonsavdeling