Hopp over båndkommandoer
Hopp til hovedinnhold
Statskogs feltapparat i Nordland og Troms
Fjelltjenesten > Innlegg > Is- og snømelding for Nordland og Troms uke 18 - 2016
mai 04
Is- og snømelding for Nordland og Troms uke 18 - 2016

Forsidebilde.jpg
Njunis og Anjavassdalen fra nordvest. Foto: Kjetil Letto.

Her kommer sesongens siste is- og snømelding for Nordland og Troms. Mye varmt og fint vær kombinert med vind den siste tiden har ført til vårstemning også i fjellet. Bekker og elver går opp, og det dannes dammer i dalbunner og flate partier der det samles smeltevann. En del vatn på oppimot 600 moh har i skrivende stund overvann, men dette kan raskt endre seg når isene letner. Det meldes om godt fiske flere steder, så isfiske med telt på en barrabbe anbefales denne langhelga!

For dere som beveger dere utenfor merkede løyper på ski, er det verdt å merke seg at sol og varme gjør noe med snødekket, og at faren for ras/utglidinger øker med økende vanninnhold i snøen. Hengeskavler kan brekke uten forvarsel, og i brattheng kan man selv være den som løser ut skred. Huskeregelen «Følg rygg – vær trygg» er alltid gyldig! Rasfaren sjekker man på www.varsom.no
 
Det nærmer seg kalvingstid for reinen, så vær varsom og husk båndtvang for hund.
 
Se vedlagte detaljerte, nedlastbare rapporter for de ulike områdene. Her ligger det mye informasjon:
 
Se flere bilder fra forholdene i fjellet på Flickr.com/statskog:Nordland og Troms: Is-og snømelding uke 18-2016

Hvis dere har informasjon om vær- og føreforhold så er det bare å tipse oss gjennom bloggen. Følg oss også på Facebook.com/fjelltjenesten. Legg gjerne igjen kommentar på is- og snøforhold der hvor du befinner deg.
 
God tur i fjellet!